Gezond voedsel uit eigen tuin

Wilt u gezond eten van eigen oogst? Daar hoeft u niet meteen en grote moestuin voor te hebben. Groenten, fruit en ook kruiden kunnen ook in de siertuin geplant worden. Veel eetbare planten zien er bovendien erg mooi uit.

Wat kunnen wij doen?

Groente en fruit uit eigen tuin

Als wij voor u een groentetuin aanleggen, dan kunt u elke dag eten van uw eigen, onbespoten aardbeien, tomaten of sla. Super lekker en goedkoop! Geen ruimte voor een moestuin? Wij maken ook borders met groenteplanten of bivoorbeeld bessenstruiken.

Maak gebruik van natuurlijke combinaties

Sommige plantensoorten helpen elkaar om beter te presteren. Petunia’s zijn bijvoorbeeld kleurrijk en ideaal in combinatieteelt. Zij bevorderen de groei van veel planten.

Groente en kruiden hebben grote sierwaarde

Groente is gezond en kruiden geven smaak aan onze maaltijden. Maar de vaak prachtig bloeiende groenteplanten en snelgroeiende kruiden hebben ook grote sierwaarde. De planten zijn ook geschikt voor kleine tuinen en balkons. Kruiden kunnen worden geplant in borders, in potten of zelfs in kratten. Vaste groenten zijn gemakkelijk in onderhoud en vullen kale plekken in borders op.