Milieuvriendelijke onkruidbestrijding H&W Hoveniers

ONKRUIDBESTRIJDING

Duurzame en effectieve onkruidbestrijding

Vrijblijvend tuinadvies

Uit liefde voor groen

Met passie voor groen kozen we dit vak. We vermijden chemicaliën die in de bodem en ons drinkwater terechtkomen. Onze bewuste keuze voor duurzame onkruidbestrijding draagt bij aan een gezonde toekomst voor onze kinderen. 

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

EFFECTIEF & MILIEUVRIENDELIJK

Effectieve ontkruidbestrijding

Het gebruik van verboden chemische bestrijdingsmiddelen is een milieudelict dat hoge boetes met zich meebrengt. H&W Hoveniers investeert dat geld in doeltreffende, milieuvriendelijke onkruidbestrijding. Onkruid is onvermijdelijk in elke tuin en wordt alleen maar erger als je het negeert.

Alternatieve onkruidbestrijdingsmethodes

TEGEN HARDNEKKIG ONKRUID

Bestrijding van elk soort onkruid

Onkruid, tja, dat is zo'n ding waarover je eindeloos kunt discussiëren. Het hangt er maar net vanaf hoe je het bekijkt. In een keurig aangelegde tuin is elk plantje dat zich niet aan de regels houdt al snel onkruid. In een wilde natuurtuin? Daar mag 'onkruid' lekker z'n gang gaan. Onkruid tussen tegels wordt vaak gezien als achterstallig tuinonderhoud. Onkruid tussen tegels wordt vaak gezien als een teken van verwaarloosd tuinonderhoud. Met de hulp van onze hoveniers zorg je ervoor dat jouw tuin er altijd tiptop uitziet. 

Tuinhulp inschakelen

Onkruidkoker voor onkruidbestrijding

DE ONKRUIDKOKER

De kracht van water tegen onkruid

H&W Hoveniers biedt drie effectieve methodes voor het bestrijden van hardnekkig onkruid. Als enige hovenier in Drachten beschikken wij over een eigen onkruidkoker. Dit mobiele apparaat, gemonteerd op onze pick-up truck, verwarmt water tot bijna het kookpunt. Door de planten met water van deze temperatuur te besproeien, vernietigen we de celstructuur, wat leidt tot het afsterven van het onkruid. 

Onkruidborstel voor onkruidbestrijding

DE ONKRUIDBORSTEL

Onkruid tussen tegels zo verdwenen dankzij onze borstel

Een tweede methode, ideaal voor onkruid tussen bestrating, is het gebruik van onkruidborstels. De draaiende borstel maakt snel korte metten met plantjes die tussen de tegels of stenen opduiken.

Contact

Onkruidbrander voor onkruidbestrijding

DE ONKRUIDBRANDER

Onkruid professioneel weggebrand

Een derde methode is de onkruidbrander. De intense hitte van de brander is een effectieve onkruidverdelger. Uiteraard moet de onkruidbrander, vanwege brandgevaar, door een professional worden bediend.

Kom snel langs voor een bakje koffie!

GEÏNSPIREERD OF GEÏNTERESSEERD GERAAKT?

 

Maak een afspraak