Bespaar geld en energie met behulp van planten

Als een tuin op de juiste manier word ingericht kunt u ook geld besparen. Planten hebben van nature eigenschappen die u kunnen helpen energie te besparen. Planten verdampen bijvoorbeeld water dit zorgt ervoor dat ze de omgeving verkoelen. Wat groen op uw huis kan ook functioneren als isolatie zo kunt u gemakkelijk kosten besparen.  

Wat kunnen wij doen?

Bespaar geld door slimme beplanting
Struiken en planten kunnen zorgen voor isolatie en verkoeling. Wij maken hier slim gebruik van, wat energie kan besparen in je huis! Denk aan een groenen dakbedekking of begroeiing tegen de gevel.

Bomen planten
De warmte bestrijden? Bomen en pergola’s werken veel beter dan een parasol. Onder het bladerdek van een boom kan het tot wel 15 graden koeler zijn.

Zorg voor groen op het dak
Een woning met dakgroen zijn de verwarmingskosten tot 21% lager. In de zomer bespaar je zelfs tot 75% op je airconditioning. Ook zonnepanelen werken beter op een dak met dakgroen, omdat het groen de luchttemperatuur aanzienlijk verlaagt.

LED-verlichting
In een levende tuin maken we exclusief gebruik energiezuinige tuinverlichting, zoals LED-lampen. Er zijn slimme systemen die werken met zonnecellen, tijdschakelaars en infraroodschakelaars. Ook het gebruik maken van witte bloemen zorgt voor extra licht. Het wit reflecteert in het maanlicht.