Levende tuin energie

ENERGIE

Bespaar geld en energie met behulp van planten.

Vrijblijvend advies?

Geld besparen met je tuin.

Als uw tuin op de juiste manier wordt ingericht kunt u er geld mee besparen. Planten hebben van nature eigenschappen die u daarbij kunnen helpen. Ze verdampen bijvoorbeeld water en dit zorgt ervoor dat ze de omgeving verkoelen. Groen op uw huis kan ook functioneren als natuurlijke isolatie waarmee u de warmte binnen of buiten houdt.

Wat kunnen wij doen?

Bespaar geld door slimme beplanting.

Struiken en planten kunnen zorgen voor isolatie en verkoeling. Wij maken hier slim gebruik van in het beplantingsplan voor uw tuin. Groene dakbedekking of begroeiing tegen de gevel zijn bijzondere voorbeelden waarmee u energie bespaart.

Zorg voor groen op het dak.

In een woning met dakgroen zijn de verwarmingskosten tot circa 20% lager. En 75% minder energieverbruik op je airconditioning is ook mogelijk, terwijl zonnepanelen beter werken op een dak met dakgroen. Het groen verlaagt de luchttemperatuur op het dak namelijk aanzienlijk.

Bomen planten.

De warmte bestrijden? Bomen en pergola’s werken veel beter dan een parasol. Onder het bladerdek van een boom kan het tot wel 15 graden koeler zijn.

LED-verlichting.

Besparen doen we natuurlijk ook met energiezuinige tuinverlichting, zoals LED-lampen die werken op zonnecellen, tijd- of infraroodschakelaars. 

Kom snel langs voor een bakje koffie!

GEÏNSPIREERD OF GEÏNTERESSEERD GERAAKT?

Kom langs!