Levende tuin dieren

DIEREN

Dieren brengen uw tuin tot leven.

Vrijblijvend advies?

Een evenwicht aan planten en dieren.

Vogels, insecten en andere dieren brengen leven in uw tuin. Bovendien zorgen dieren, samen met planten, voor natuurlijk evenwicht. Om meer dieren naar uw tuin te trekken, moet er goed worden nagedacht over de beplanting.

Wat kunnen wij doen?

Groen waar dieren van kunnen eten.

Wij letten bij het kiezen van uw planten en bloemen op nectar, geuren en kleuren en eetbare producten. Hier halen dieren, zoals vogels en vlinders hun voedsel vandaan. Wilt u ook nachtvlinders en vleermuizen aantrekken? Denk dan ook aan sterk geurende bloemen die de hele nacht open blijven.

Groen dat bescherming biedt.

Bomen en struiken bieden dieren een plek om een nest te bouwen en dienen als veilige beschutting. Hoe ouder gewassen worden, hoe meer voeding en bescherming ze bieden aan dieren.

Jaag slakken niet weg.

De meeste mensen houden niet van slakken. Toch eten de meeste soorten slakken vooral plantaardig afval, zoals bladeren. Het zijn nuttige opruimers en ze dienen als voedsel voor dieren zoals vogels.

Wespen tegen de muggen.

Een wespennest verwijdert in 6 uur 2.500 vliegen en 650 langpoot- en steekmuggen. Alleen in augustus en september eten wespen zoet voedsel, dan kunnen ze last veroorzaken.

Kom snel langs voor een bakje koffie!

GEÏNSPIREERD OF GEÏNTERESSEERD GERAAKT?

Kom langs!