Uniek tuinontwerp

De eerste stap op weg naar uw ideale tuin is een tuinontwerp dat volledig is afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Een uitgewerkt ontwerp geeft u de informatie die nodig is om de juiste beslissingen te nemen over uw tuin. H&W Hoveniers heeft de ervaring en deskundigheid die nodig zijn om een gedegen tuinontwerp te maken dat de perfecte basis vormt voor de aanleg van uw tuin.

Hoe gaan we te werk?

Wensen en mogelijkheden

Allereerst gaan we met u om de tafel om uw wensen in kaart te brengen. Hierbij houden we uiteraard rekening met de mogelijkheden, waarbij onder andere uw budget, de ligging van de tuin en de bodemsamenstelling een rol spelen. 

Beplanting en onderhoud

Een ander belangrijk aspect is het toekomstige onderhoud. Het ontwerp houdt er rekening mee of u meer of minder tijd kwijt wilt zijn met het onderhoud van uw tuin. Ook de beplanting draagt daaraan bij. Het belang van een goed beplantingsplan is sowieso niet te onderschatten. De juiste planten op de juiste plaats zijn een voorwaarde voor een tuin die klopt.

Weloverwogen keuze

De uitkomsten van ons gesprek vertalen we naar een moodboard. Aan de hand van afbeeldingen brengen we de sfeer van uw toekomstige tuin over. Zijn we het daarover eens dan maken we een aantal schetsen waaruit u een keuze kunt maken. Daarna volgen de definitieve tekening en het beplantingsplan en op basis daarvan leggen we uw tuin graag voor u aan!

Aanleg of renovatie?

H&W Hoveniers ontwerpt niet alleen nieuwe tuinen, maar is ook gespecialiseerd in tuinrenovatie. Bij het ontwerp voor een renovatie komt veel vakkennis kijken. We houden terdege rekening met de omgeving en bepalen samen met u welke waardevolle elementen uit uw bestaande tuin behouden kunnen worden.

Vrijblijvend advies?